#

Nieuws

Nieuws overzicht
#

ADRIAN BORLAND & THE SOUND  - A RETROSPECTIVE

CONCERT IN2THESOUND - BOEKPRESENTATIE - FILM -  EXPO

Op 26 april 2024 is het exact 25 jaar geleden dat Adrian Borland van The Sound ons ontviel. Wij herdenken dit door op deze dag samen met Stichting Opposite Direction een bijzonder evenement in Poppodium Boerderij te organiseren. Met een boekpresentatie, film, concert en expositie.


Het was 5 december 1987 dat Adrian Borland halverwege het concert van The Sound in de Boerderij van het podium af liep. Later zou blijken dat dit het laatste concert van The Sound zou zijn. Adrian maakte daarna nog wel vijf soloalbums, maar zijn ziekte sluimerde helaas altijd op de achtergrond en op 26 april 1999 besloot hij een einde aan zijn leven te maken. Het verhaal van Adrian en de muziek van The Sound blijven echter voortleven! 

Documentaire: De documentaire Walking in the Opposite Direction van Zoetermeerders Marc Waltman en Jean-Paul van Mierlo, ging in wereldpremière op IDFA 2016 en werd in 2019 al eens in de Boerderij vertoond. Op deze dag heb je de kans om deze docufilm opnieuw te zien op groot scherm. 
Boekpresentatie: Tevens zal de biografie Destiny Stopped Screaming, geschreven door de Engelse popjournalist Simon Heavisides worden gepresenteerd. Simon is aanwezig om uit het boek voor te dragen, vragen te beantwoorden en te signeren.
Expositie: Een mooie en complete verzameling van items van Adrian Borland en The Sound zullen tentoongesteld worden. 
Concert: De band IN2THESOUND zal de avond afsluiten met een live concert. IN2THESOUND is de band met o.a. de originele drummer van The Sound Mike Dudley en zanger Carlo van Putten. Carlo is bekend als frontman van de Duitse band The Convent en van White Rose Transmission, het samenwerkingsverband met Adrian Borland.

KOOP HIER JE KAARTJES

OP DE HOOGTE BLIJVEN

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG INSPIRATIE, NIEUWS EN DE AGENDA DIRECT IN JE MAILBOX.

Naar inschrijven