#

Nieuws

Nieuws overzicht
#

Crowdfunding Boerderij 50 documentaire

Hoe een gekraakte boerderij uitgroeide tot een internationaal geliefd poppodium. Waar je destijds met vrienden op vrijdagavond even een bandje ging kijken en waar je nu met 750 andere muziekliefhebbers naar zo’n 120 concerten per jaar kan.

Op 24 mei 2025 bestaat Poppodium Boerderij in Zoetermeer 50 jaar en dat gaan we vieren. Het jubileumjaar 2025 zal vol staan met geweldige concerten, maar de 50ste verjaardag wordt ook gevierd met een mooie documentaire. Samen met Zoetermeerder Marc Waltman van Boegbeeld Videoproducties nemen we je mee in het verhaal van een halve eeuw Boerderij!

De Boerderij was in de jaren ‘70 t/m ‘90 een tweede huis voor veel Zoetermeerse jongeren. Maar de Boerderij groeide. Lokale bandjes werden nationale en internationale muzikanten en de zaal vulde zich met muziekliefhebbers uit heel Nederland maar ook daarbuiten.
Wat is jouw herinnering bij de Boerderij? Dansen tijdens MeetMe? Poolen in Full House? Een biertje bij de Blues op Zondag? De X-Mas Bash traditie van IQ in december? Je ontmoeting met een grootheid die net als jij nog wat kwam drinken in het Podiumcafé? Deze docu wordt een trip down memory lane. Maar ook een ode aan alle vrijwilligers die ooit in de Boerderij werkzaam waren en/of nu nog zijn.
Medewerker, vrijwilliger, muzikant of bezoeker; allemaal delen we de liefde voor muziek en hebben we fijne herinneringen aan de Boerderij. En om dit te vieren maken we deze documentaire!

Waarom vragen we jou om een bijdrage?
Er wordt nu al volop onderzoek gedaan en gegraven naar video’s, foto’s, bandopnamen, krantenartikelen etc. Verder zullen er veel interviews plaatsvinden met oude en nieuwe medewerkers en met muzikanten uit binnen- en buitenland. We gaan filmen achter de schermen, zullen muziekrechten af moeten kopen en willen genoeg tijd en ruimte hebben om te monteren om tot een heel toffe documentaire te komen. Duik samen met ons in de geschiedenis van deze unieke plek. En help mee om deze documentaire te realiseren. Wij zijn natuurlijk blij met elke bijdrage maar vanaf 25,- krijg je er ook wat voor terug! Kijk snel voor de zogeheten ‘perks’ op de CROWDFUNDING PAGINA

We houden je natuurlijk op de hoogte maar volg ook onze speciale FACEBOOK PAGINA
Dank je wel voor je steun en betrokkenheid!

OP DE HOOGTE BLIJVEN

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG INSPIRATIE, NIEUWS EN DE AGENDA DIRECT IN JE MAILBOX.

Naar inschrijven