Adrian Borland & The Sound - A Retrospective

CONCERT IN2THESOUND - BOEK PRESENTATIE - FILM - EXPO

Adrian Borland & The Sound - A Retrospective

Op 26 april 2024 is het exact 25 jaar geleden dat Adrian Borland van The Sound ons ontviel. Wij herdenken dit door op deze dag samen met Stichting Opposite Direction een bijzonder evenement in Poppodium Boerderij te organiseren. Met een expositie, boekpresentatie, concert en film.

Het was 5 december 1987 dat Adrian Borland halverwege het concert van The Sound in de Boerderij van het podium af liep. Later zou blijken dat dit het laatste concert van The Sound zou zijn. Adrian maakte daarna nog wel vijf soloalbums, maar zijn ziekte sluimerde helaas altijd op de achtergrond en op 26 april 1999 besloot hij een einde aan zijn leven te maken. Het verhaal van Adrian en de muziek van The Sound blijven echter voortleven! 

Expositie: Een mooie en complete verzameling van items van Adrian Borland en The Sound zullen tentoongesteld worden. 
Boekpresentatie: Tevens zal de biografie Destiny Stopped Screaming, geschreven door de Engelse popjournalist Simon Heavisides worden gepresenteerd. Simon is aanwezig om uit het boek voor te dragen, vragen te beantwoorden en te signeren.
Concert: IN2THESOUND is de band met o.a. de originele drummer van The Sound Mike Dudley en zanger Carlo van Putten. Carlo is bekend als frontman van de Duitse band The Convent en van White Rose Transmission, het samenwerkingsverband met Adrian Borland.
Documentaire: De documentaire Walking in the Opposite Direction van Zoetermeerders Marc Waltman en Jean-Paul van Mierlo, ging in wereldpremière op IDFA 2016 en werd in 2019 al eens in de Boerderij vertoond. Op deze dag heb je de kans om deze docufilm opnieuw te zien op groot scherm. 

Tijdschema
19:00 uur - Opening expositie Adrian Borland
20.00 uur - Boek presentatie en Q&A door Mark Ritsema met Simon Heavisides, Steve Budd, Adrian Janes, Mike Dudley
20.30 uur - IN2THESOUND (live incl Mike Dudley)
21.40 uur - Vertoning documentaire Walking in the opposite direction van Marc Waltman
23:30 uur - Einde programma
 

Deel dit evenement