Alex Carpani Band with David Jackson + Fabio Zuffanti BandDeze avond staat in het teken van Italiaanse progressieve rock! De Alex Carpani Band (met Van der Graaf Generator saxofonist David Jackson) en de Fabio Zuffanti Band zullen een dubbelconcert verzorgen.
  • Alex Carpani Band ft. David Jackson (VDGG)

    <strong>Hij wordt wel de "Van Gogh of the saxophone" genoemd, de Britse progressieve rock saxofonist David Jackson (alias Jaxon) komt samen met de Alex Carpani Band terug naar de Boerderij! David Jackson werd het meest bekend door zijn werk bij de band Van der Graaf Generator, waar hij van 1970 tot 2005 deel van uit maakte. Daarnaast werkte hij samen met artiesten als Peter Gabriel, Keith Tippett en Howard Moody. Tijdens deze avond treedt hij samen op met de Alex Carpani Band (ACB). Naast nummers van de ACB kun je tijdens dit optreden genieten van Van der Graaf Generator klassiekers als: Refugees, Darkness, Theme One, Man-Erg, Killer, My Room. e.a.</strong> Het saxofoonspel van Jackson wordt gekenmerkt door het veelvuldig gebruik van "double horns", het bespelen van twee saxofoons tegelijkertijd. Jackson is sterk beïnvloed door de Amerikaanse multi-instrumentalist Rahsaan Roland Kirk (1936-1977). Alex Carpani is een Italiaanse progressieve rock keyboardist. Hij werkte onder meer samen met de legendarische Aldo Tagliapetre van de Italiaanse prog rock band Le Orme. De sound van de Alex Carpani band is beïnvloed door bands als Genesis en ELP.

  • Fabio Zuffanti Band

    <strong>Liefhebbers van Italiaanse Prog hebben lang moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: Fabio Zuffanti komt naar Nederland! Zuffanti is de oprichter van prog bands als Maschera Di Cera, Hostsonaten en Finisterre en wordt gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de "new Italian progressive rock scene". Fabio Zuffanti wordt regelmatig "The Italian Steven Wilson" genoemd. </strong> De Fabio Zuffanti band speelt pure symfonische prog met jazz-rock elementen. In januari brengt Zuffanti een nieuw solo album uit, gebaseerd op "The Mirror in the Mirror", een boek met verhalen geschreven door Gothic schrijver Michael Ende. In 2014 viert Fabio Zuffanti het 20-jarige jubileum van zijn muzikale carrière: 20 Years in Music". Tijdens deze show worden nummers van de bands Höstsonaten, Maschera di Cera en Finisterre afgewisseld met nummers van zijn nieuwe album.

Deel dit evenement