Amarok & Retrospective & Less Is Lessie

Polish Prog Presented by ProgDreams

Amarok & Retrospective & Less Is Lessie

ProgDreams presents Polish Prog! Dit jaar geen festival, maar natuurlijk alle ruimte op ons podium voor hele toffe progrock. Deze avond drie bands uit Polen; dus eigenlijk een soort van mini-festival!

AMAROK
Amarok is een art-rockmuziekproject met extreem sfeervolle, evenwichtige en Floyd-nostalgische muziek. Gitarist, multi-instrumentalist en zanger Michał Wojtas en zijn bandleden brachten dit jaar hun zevende album Hope uit. Tien ambitieuze composities waarin de band experimenteert en speelt met genres en tegelijkertijd een hoog niveau behoudt. Amarok speelde op hetzelfde podium als Nick Mason, Gazpacho, Bjørn Riis, Riverside.
Special guest: Colin Bass (Camel)

RETROSPECTIVE
Retrospective heeft binnen de progrock / artrock een geheel eigen, karakteristieke stijl ontwikkeld oa door de combinatie van de krachtige stem van Jakub Roszak en de melodieuze zang van Beata Łagoda. Zij worden ondersteund door een sterke ritmesectie en twee gitaristen die rocken. Hun energieke liveshows zullen fans van Riverside, Porcupine Tree en Anathema aanspreken.

LESS IS LESSIE
Less is Lessie vertelt verhalen. Het concept van hun album The Escape Plan is een muzikale reis door hun woonplaats Warschau, vanuit verschillende perspectieven. Hun muziek omvat net als de stad verschillende stijlen en sferen: elk nummer klinkt anders en je blijft benieuwd naar wat er gaat komen. Hun muziek is elektronisch maar er is ook ruimte voor instrumenten als piano, viool, cello, dwarsfluit,  gitaar en zelfs de theremin. Denk aan Archive en Marillion en soms Gazpacho, met soms jazzy trekjes.

Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan line up en tijdschema worden ontleend.

Deel dit evenement