Andy Fairweather Low & The Low Riders

support: Ed Struijlaart

Andy Fairweather Low & The Low Riders

Dit concert is verplaatst, dit is de nieuwe datum. Je kaartjes blijven geldig.

Andy Fairweather Low verwierf in de jaren '60 bekendheid met Amen Corner. Zijn stem kenmerkt klassiekers als 'Bend Me Shape Me', 'Hello Suzy' en '(If Paradise is) Half As Nice'. Inmiddels heeft de sympathieke zanger/gitarist een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Zo werkte hij samen met vele muzikale grootheden, waaronder Eric Clapton, Jimi Hendrix, David Crosby, Roger Waters, Dave Gilmour, The Who en honderden anderen. Met zijn eigen All Star Ensemble treedt hij meer op de voorgrond en vertelt hij tevens smakelijke anekdotes over zijn leven als muzikant.

Andy Fairweather Low is een veelgevraagd sessiemuzikant, maar voor de live optredens met zijn 'Low Riders' probeert hij altijd ruimte in zijn agenda vrij te maken. Naast Fairweather Low bestaat deze band uit bassist Dave Bronze, drummer Paul Beavis en Nick Pentelow op saxofoon en klarinet. In 2013 opende de band voor Eric Clapton tijdens zijn Europese tournee. In 2015 werden zij wederom door Eric Clapton gevraagd om te openen voor zijn 70th Birthday tour, waarbij zij maar liefst zeven keer in The Royal Albert Hall stonden. Een opmerkelijke band met een intrigerende frontman. Kortom, een must see voor liefhebbers van blues en soul!

Support: Ed Struijlaart

Ed Struijlaart is toegevoegd als support bij Andy Fairweather Low & The Lowriders. Struijlaart is succesvol singer/songwriter, producer and radio- en podcastmaker. Hij was 3FM Serious Talent, genomineerd voor een 3FM Award en bracht singles uit die NPO Radio 2 Topsong werden. Daarnaast schrijft hij filmmuziek en nummers voor andere muzikanten. Ook stond Ed in de theaters met ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’. En zo is de logische link gelegd: Eric Clapton > Andy Fairweather Low > Ed Struijlaart! Luister naar Make It On Your Own

Deel dit evenement