Clan Of Xymox

+ support Silent Runners

Clan Of Xymox

Het Nederlandse Clan of Xymox legde in de jaren 80 het fundament voor het darkwave genre. De combinatie van synthesizers met gitaren doet zowel aan Britse new wave-gitaarbands als Bauhaus of The Sisters of Mercy denken, als aan Duitse industrial-groepen als DAF of Einstürzende Neubauten. 

De band behaalde verschillende malen noteringen in independent-hitlijsten in Engeland, Duitsland en de VS. Het album Twist of shadows (1989) werd alleen al in de VS 300.000 maal verkocht. De band zich blijft vernieuwen en ontwikkelen, maar behouden hun unieke en herkenbare sound. In de pandemie maakte zanger en gitarist Ronny Moorings gebruik van de tijd door veel nieuwe materiaal te schrijven. Ook het nieuwe materiaal is donker en intiem. Op meesterlijke wijze verkent de band het kenmerkende dark wave-geluid wat hen internationaal nog steeds succesvol maakt.

Support: Silent Runners
Silent Runners mixt donkere synths met post-punk invloeden en hun energieke liveshows zijn zowel meeslepend als hypnotiserend. Minimalistische gitaren, diepe basriffs en stevige drumbeats, vanuit een bijna krautrock-achtige drive, overgoten met klassieke synths en een krachtige stem.

Deel dit evenement