Cock Robin

Cock Robin

+ support Fabian
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 37,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 38,-
Bestel tickets

Informatie

In 1983 richt Peter Kingsbery, conservatorium-muzikant uit Austin, Texas, Cock Robin op. De band heeft al heel snel meer succes in Europa dan in de Verenigde Staten. Ze staan in 1986 met onder meer The Cure, The Cult, The Waterboys op Pinkpop. Zijn herkenbare stem en zijn talent voor liedjes schrijven zorgen voor een geheel eigen pop-sound.

Cock Robin bracht vijf studioalbums uit. Hun grootste hits in Nederland waren “The promise you made” (nummer 1-hit), “Thought You Were On My Side” en “When your heart is weak”. De eerste cd ‘Cock Robin’ werd platina in Nederland. Verwacht een avond vol hits en herkenning.

Voorprogramma

Fabian

Zuidelijke blues-folk met hier en daar een vleugje hip-hop. Fabian laat zich onder meer in zijn gitaarspel inspireren door muzikale grootheden als Mississippi John Hurt en in zijn nummers klinkt het geluid van J.J. Cale en Tony Joe White. De kwaliteit van deze veelzijdige muzikant met Spaanse roots blijft zeker niet onopgemerkt, zo blijkt uit zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland, een optreden in De Wereld Draait Door en hij verzorgde het voorprogramma van onder andere Eric Bibb.

http://www.fabianmusic.com/