#

DGM - Secret Sphere - Trick or Treat


DGM, Secret Sphere en Trick or Treat zijn drie indrukwekkende progressieve power metalbands van het Frontiers label. Ze toerde de afgelopen jaren bijna non-stop door Europa, Amerika en Japan en bouwden een trouwe internationale fan schare op. In 2017 is het de bands eindelijk gelukt om samen op tour te gaan. Dit is een must voor prog power liefhebbers van bands als Symphony X!
Tijdschema 20:00 - 20:50 Trick or Treat 21:05 - 21:55 DGM 22:10 - 23:00 Secret Sphere Hieronder vindt je meer informatie over alle bands:
  • DGM

    DGM's nieuwe album The Passage (2016) is een belangrijke stap voor DGM. Muziek in de stijl van Symphony X met invloeden van hardrock. De composities zijn fenomenaal, opzwepende refreinen, technische passages, bliksemsnel gitaarwerk en krachtige vocalen. Het is het resultaat van bijna 20 jaar van hard werken, sinds 1997. De band heeft enkele wijzigingen in de bezetting gekend, maar sinds de komst van zanger Mark Basile in 2007, heeft DGM een eigen kenmerkende sound gecreëerd. De realse van hun album 'Frame' (2007) zorgde ervoor dat DGM tot de internationale top van de prog metal werd gerekend. DGM slaagde erin om 4 jaar non-stop te toeren. Ze speelde op vele grote metal festivals zoals Progpower, stonden in het voorprogramma van Symphony X en deelde het podium met Pagan's Mind.

  • Secret Sphere

    Secret Sphere is erin geslaagd om de grote namen in de metal scene te eren en tegelijkertijd hun eigen symfonische power metal sound te creeren. Catchy refreinen, majestueuze arrangementen en invloeden van hardrock tot progressieve metal zijn de ingrediënten van hun muzikale recept. Secret Sphere werd in 1997 opgericht door gitaarvirtuoos en shredder Aldo Lonobile. Met zes albums op hun naam en samenwerkingen met. Frontiers, Nuclear Blast, Avalon/Marquee, Scarlet Records en Warner Music Japan behoort deze band tot de nieuwe generatie top metalbands. Zo stonden zij in het voorprogramma van bands als King Diamond, Gamma Ray, Edguy en vele anderen. Secret Sphere is één van de meest populaire Italiaanse metalbands van dit moment. Hun nieuwe album "Portrait Of A Dying Heart" met hun nieuwe zanger Michele Luppi, eveneens bekend als toetsenist van Whitesnake, wordt gezien als één van 's werelds beste melodische metal releases van de afgelopen jaren.

  • Trick or Treat

    Trick or Treat is een power metalband opgericht in 2002 en afkomstig uit Italië. De band begon als Helloween tribute band, maar na de release van hun debuutalbum "Evil Needs Candy" gaat het snel met de carrière van deze sympathieke muzikanten. Ze gaan op tour door Europa en de Verenigde Staten en bouwen als snel een internationale fan schare op. In 2008 zien hun tweede studio album "Tin Soldiers" het levenslicht, waarop de voormalige Helloween zanger Michael Kiske en ex-Vision Divine vocalist Michele Luppi te horen zijn. Tussen 2010 en 2011 opent de band voor bands als Helloween en Stratovarius. Begin 2012 kondigt Luca Turilli aan dat Trick or Treat's singer Alessandro Conti heeft verkozen tot de nieuwe leadzanger van "Luca Turilli's RHAPSODY".

Deel dit evenement