Dilemma & Plackband

Double Headliner - Top prog uit NL

Dilemma & Plackband

Double headliner met twee Nederlandse prog rockbands van het eerste uur: Dilemma en Plackband!

DILEMMA
Het Nederlandse Dilemma is een eigentijdse progressieve rockband. Hun debuutalbum Imbroccata (1996) oogstte veel lof. Maar liefst 22 jaar later verraste de band hun fans met een onverwacht tweede album genaamd Random Acts of Liberation, dat in LA werd gemixt door Rich Mouser (bekend van Transatlantic, Spock’s Beard, Neal Morse) en lovende kritieken ontving. Tweemaal tourden zij door Europa, als opener voor Sons Of Apollo en Flying Colors. Ook traden zij op tijdens Night Of The Prog en het Marillion Weekend. Dilemma's langverwachte nieuwe conceptalbum The Purpose Paradox wordt halverwege 2024 verwacht.
Dilemma is: Vocals: Jermain ‘Wudstik’ van der Bogt // Keys: Robin Z // Guitars: Paul Crezee // Bass: Kristoffer Gildenlöw // Drums: Collin Leijenaar

PLACKBAND
De grondleggers van de symfonische rock in Nederland Plackband is terug! Geïnspireerd door hun grote voorbeelden Genesis en Yes kregen ze de koosnaam Haagse Genesis. Na succesvolle jaren viel de band in 1985 uit elkaar. Na 15 jaar kwam de eerste reünie en volgden er optredens in Engeland, Italië, België en Nederland. Met de releases van de albums The Lost Tapes en After the Battle en de in de Boerderij opgenomen DVD/ CD Visions kwam de reünie in 2008 ten einde. Een aantal bandleden ging door onder de naam PBII. Maar Plackband kreeg onder de diehard progfans een soort van cultstatus. In 2017, tijdens het 40 jarige jubileum van Plackband en PBII, begon het weer te kriebelen… en nu zijn ze terug! Met classics van The Lost Tapes en meer. Dus pak deze kans om ze nog één keer te zien stralen onder het beroemde lichtgordijn van The Hunchback. In goed overleg heeft zanger Kees Bik om gezondheidsredenen besloten om te stoppen als leadzanger bij Plackband. Zijn plaats wordt overgenomen door Koos Sekreve, die dat al eerder tijdelijk deed in 2005.

Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan line up en tijdschema worden ontleend.

Deel dit evenement