#

Felix Pastorius and Hipster Assassins

Support: Jeroen van Helsdingen Band

Dit concert is afgelast. Als je kaartjes had ontvang je automatisch restitutie.

Bassist Felix Pastorius is de zoon van Jaco Pastorius. Hij werkte al samen met de Yellowjackets, Jeff Coffin's Mutet, A$AP Rocky en Onyx Collective. Nu speelt hij samen met de Hipster Assassins en zijn unieke geluid vormt het anker van de band.

De virtuozen van de Hipster Assassins begonnen in de historische Zinc Bar in New York. In de jaren die volgden ontwikkelde de band een eigen geluid en speelden zij over de hele wereld.

Bezetting:
Chris Ward | saxofoon
Chris heeft gewerkt/opgenomen met Michael Stipe en Fischerspooner, Lord Huron, The Family Crest en verschillende projecten uit alle genres, van soundtracks van videogames tot jazzbigbands.
John Bendy | gitaar
Opgegroeid in de blues, leerde John zijn vak van meesters Bill Perry en Popa Chubby. Zijn felle, virtuoze stijl komt voort uit een mix van blues en energieke jazzfusion.
Mike Bendy | bas
Een tweede bassist kan vreemd lijken, maar Mike's virtuoze vaardigheid en ervaring geeft hem de tools om de andere instrumenten perfect aan te vullen. Mike trad op met Kenwood Dennard, Alex Foster, Sean Wayland en de metalband Res15.
Kenny Grohowski | drums
Kenny werkt regelmatig met verschillende John Zorn-projecten en met de beroemde fusiongroep Brand X. Hij heeft ook gewerkt met Lonnie Plaxico en Andy Milne's Dapp Theory.

Support: Jeroen van Helsdingen Band
Pianist/componist Jeroen van Helsdingen draait al een tijd mee in de Nederlandse muziekscene. Van Helsdingen houdt er naar eigen zeggen van om “stukken te schrijven voor vier instrumenten die van een idee of gevoel uitgaan en zich live ontwikkelen, niet alleen door solo's maar ook door vorm of groepsimprovisaties. Het is leuk om te experimenteren met stijlcombinaties als bijvoorbeeld House met Funk.” Z'n 4e cd, Somehow Music, kwam uit in 2021. Line up: Glenn Schwärzer (gitaar), Frans Vollink (bas), Niels Voskuil (drums), Jeroen van Helsdingen (keys en composities).

 

Deel dit evenement