#

Fischer-Z

+ support The Arthurs

Dit concert is verplaatst, dit is de nieuwe datum. Je kaartjes blijven geldig.

Het ontstaan van de punk in de jaren '70 was een oerknal veroorzaakt door intelligente excentriekelingen. De meeste van deze baanbrekende punkers zijn inmiddels ingekakt, maar niet John Watts, hart en ziel van Fischer-Z. Hij blijft uitgesproken, maatschappij-kritisch en uitdagend. Watts vindt dat je zo goed bent als je laatste prestatie, dus hij wil blijven bewegen en groeien.

Fischer-Z is een art-rock/new wave band die bekend staat om scherpe maar tevens poëtische teksten. In totaal omvat de 42-jarige carrière van de band 20 albums, speelden ze al meer dan 3000 concerten wereldwijd en verkochten ze meer dan twee miljoen albums. Het debuutalbum uit 1979; "Word Salad" is een cultklassieker. Het album "Going Deaf For a Living" bevat de single 'So Long' waarvan de clip veel te zien was op MTV. En het meest bekende album "Red Skies Over Paradise" (1981) barst van de klassiekers zoals 'Marliese', Vlak hierna ging Fischer Z uit elkaar, nadat de band nog op Pinkpop stond. Na een aantal soloprojecten blaast Watts Fischer-Z in 1987 nieuw leven in met nieuwe muzikanten ewn maken zij met dezelfde gedrevenheid avontuurlijke en veelgeprezen albums. Fischer-Z staat nog steeds voor een breed scala aan rock, waarbij de punk- en new wave-invloeden duidelijk aanwezig zijn. John Watts en co durven nog steeds provocerend en tegendraads te zijn!

Support: The Arthurs
De muziek van The Arthurs is te omschrijven als melodieuze, dynamische alternative rock, waarin scheurend elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met dromerige, melancholische en psychedelische composities. Er zijn invloeden te horen van bands uit uiteenlopende tijdperken zoals The Doors, Nirvana, The Smiths en Pixies.

Deel dit evenement