Fischer-Z

×

Dit concert is opnieuw verplaatst, dit is de nieuwe datum. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht, je kaartjes blijven geldig.

Fischer-Z

+ support The Arthurs
  • Zaal open: 19:00
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 31,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 31,50
Bestel tickets

Informatie

Het ontstaan van de punk in de jaren ’70 was een oerknal veroorzaakt door intelligente excentriekelingen. De meeste van deze baanbrekende punkers zijn inmiddels ingekakt, maar niet John Watts, hart en ziel van Fischer-Z. Hij blijft uitgesproken, maatschappij-kritisch en uitdagend. Watts vindt dat je zo goed bent als je laatste prestatie, dus hij wil blijven bewegen en groeien.

Fischer-Z is een art-rock/new wave band die bekend staat om scherpe maar tevens poëtische teksten. In totaal omvat de 42-jarige carrière van de band 20 albums, speelden ze al meer dan 3000 concerten wereldwijd en verkochten ze meer dan twee miljoen albums. Het debuutalbum uit 1979; “Word Salad” is een cultklassieker. Het album “Going Deaf For a Living” bevat de single ‘So Long’ waarvan de clip veel te zien was op MTV. En het meest bekende album “Red Skies Over Paradise” (1981) barst van de klassiekers zoals ‘Marliese’, Vlak hierna ging Fischer Z uit elkaar, nadat de band nog op Pinkpop stond. Na een aantal soloprojecten blaast Watts Fischer-Z in 1987 nieuw leven in met nieuwe muzikanten. Met dezelfde gedrevenheid maken zij een aantal avontuurlijke en veelgeprezen albums, de meest recente heet “Swimming in Thunderstorms” (september 2019). Het is een veelzijdige plaat die de grootsheid van Fischer-Z onderstreept. Fischer-Z staat nog steeds voor een breed scala aan rock, waarbij de punk- en new wave-invloeden duidelijk aanwezig zijn. John Watts en co durven nog steeds provocerend en tegendraads te zijn!

Voorprogramma

The Arthurs

De muziek van The Arthurs, uit Amsterdam en Rotterdam, is te omschrijven als melodieuze, dynamische alternative rock, waarin scheurend elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met dromerige, melancholische en psychedelische shoegaze. Met invloeden als The Doors, Nirvana, The Smiths en Pixies, maar de band onderscheidt zichzelf vooral met een eigen unieke sound en stijl. Ze beklommen al de bühnes van gerenommeerde podia en festivals en de band staat bekend om zijn strakke en energieke liveshows. Zo schreef 3voor12 na het releaseoptreden van ‘Glass’ in Cinetol dat ‘de liveshow van ruim een uur stond als een spreekwoordelijk huis’ en werd de aandacht van Jitters Blog tijdens Westerpop 2019 ‘met een ruk naar het podium getrokken. Lekkere, pure rock. Strakke lijnen met rauwe randjes. Melodieus gemixt met op volle kracht knallen. Uniek en anders dan anders’. Met de presentatie van hun fantastische nieuwe plaat “Glass”, zal The Arthurs garant staan voor een ouderwets avondje gitaarrock!

https://www.soundofthearthurs.com/
Bekijk programma