Jazz Sabbath feat. Adam Wakeman

Jazz vs Black Sabbath

Jazz Sabbath feat. Adam Wakeman

Jazz Sabbath zette begin 2020 de metal- en jazzwereld compleet op z'n kop met hun debuut album, vergezeld van een online documentaire waarin wordt gesuggereerd dat het trio al in 1968 was opgericht en dat zij de originele schrijvers zijn van de nummers die later door Black Sabbath bekend werden. De documentaire kreeg heftige reacties, maar over de muziek waren de rock- en jazzmedia het eens; het album kreeg lovende kritieken en het verscheen wereldwijd in verschillende hitlijsten. 

Achter deze briljante actie bleek Adam Wakeman te zitten. Samen met gastartiesten verkent hij de grenzen tussen jazz en metal. Op de twee Jazz Sabbath albums die reeds verschenen zijn, speelt Wakeman instrumentale interpretaties van Black Sabbath klassiekers. De artiesten die al meespeelden (allemaal onder een jaren '60 pseudoniem) waren Ash Soan (Adele), Simon McBride (Deep Purple), Fraser T. Smith (Sam Smith) en Gus G (Firewind, Ozzy Osbourne).
Met top 10 noteringen in de Billboard Jazz Chart en fans uit beide richtingen (rock en jazz) is Jazz Sabbath een ervaring apart. Zelfs de mannen van Black Sabbath zelf zijn fan:
'I'm really loving this'  - Ozzy Osbourne en Tony Iommi vindt het 'amazing interpretations'.

Deel dit evenement