King of the World & Friends Matt Schofield, Shirma Rouse & Big Pete

eenmalige jubileumshow

King of the World & Friends Matt Schofield, Shirma Rouse & Big Pete

King of the World bestaat 10 jaar en viert dit met een eenmalige jubileumshow. Als speciale gasten nemen zij mee Matt Schofield, Shirma Rouse en Big Pete. Met de nieuwe Jubileum CD “Royal Ten” op zak, gaat King of the World met nieuw en oud materiaal én speciale gasten een unieke show neerzetten die je niet wilt missen! Dit gaat een heerlijke avond worden met onverwachte combinaties die samen op het podium onvervalste roots, rhythm and blues/rock zullen gaan spelen. Omdat het zo’n speciale avond zal gaan worden heeft King of the World besloten deze show op beeld vast te gaan leggen!

MATT SCHOFIELD (UK/USA)
De in Engeland geboren en nu in de VS gevestigde Matt Schofield is een meermaals bekroonde gitarist, vocalist en songwriter. Schofield wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve Britse blues artiesten van zijn generatie. Hij staat in de top tien van beste Britse Bluesgitaristen aller tijden bij Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Drie opeenvolgende overwinningen voor gitarist van het jaar 2010, 2011, 2012 leverde hem een inwijding op in de British Blues Hall of Fame. Met veel lef en moed heeft Schofield zijn band naar meer dan 25 landen over de hele wereld gebracht. Hij ruilde gitaarlicks met opmerkelijke gitaarhelden, waaronder Buddy Guy en Robben Ford. The Los Angeles Daily News zei: “Scofield is de beste Bluesgitarist die het Verenigd Koninkrijk de afgelopen tientallen jaren heeft voortgerbracht. Samen met de heren van King of the World speelde hij regelmatig op het Europese continent en was meer dan bereidwillig om voor deze show eerder naar Nederland te vliegen."


SHIRMA ROUSE (NL)
Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 4 albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Op haar 4e studioalbum Soul Serenade brengt zij een hartverwarmende ode aan de liefde met nieuw geschreven songs, een duet met de Amerikaanse soulsensatie Ryan Shaw en bewerkingen van klassiekers als Imagine en Let it Be. King of the World gitarist Stef Delbaere maakte een tijd deel uit van Shirma’s band en nodigde haar uit om samen met de band te laten zien dat blues en soul zeer verweven genres zijn!

BIG PETE (NL)
De Nederlandse blueszanger en mondharmonicaspeler Big Pete is bekend van The Red Devils, The Strikes, The Backbones en M.O.C.T. (Men Of Considerable Taste) waarmee hij de afgelopen jaren op talloze podia over de hele wereld heeft gestaan. Big Pete’s eerste soloalbum Choice Cuts uit 2011 werd lovend ontvangen en werd genomineerd voor een Blues Music Award in de VS. Op jonge leeftijd raakt Pieter van der Pluijm (Big Pete) geïnspireerd door Lester Butler die de plaat King King uitbrengt met zijn band the Red Devils. Deze demonische mondharmonica stijl is de basis voor zijn muzikale carrière die hem de hele wereld over brengt. Big Pete speelde in het verleden regelmatig met Matt Schofield en King of the World toetsenist Govert van der Kolm en is dan ook een graag gezien gast op deze speciale avond!

 

Deel dit evenement