Martin Barre (Jethro Tull)

Martin Barre (Jethro Tull)

CD presentatie Silhouette + support Shelly Bonet
  • Zaal open: 19:00
  • Aanvang: 19:30
  • Voorverkoop: 28,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 32,-
Bestel tickets

Informatie

Gitarist Martin Barre is een uniek fenomeen. Hij maakte meer dan 40 jaar deel uit van de legendarische Britse progressieve-rockband Jethro Tull.

Barre volgde gitarist Tony Iommi op (die hierna Black Sabbath oprichtte) en speelt op alle studioalbums van de band, behalve het debuutalbum ‘This Was’. Martins interactie met Ian Anderson is magisch. Zijn muzikale carrière begon als saxofonist en fluitist in jazzbands en voordat hij in Jethro Tull ging spelen was hij gitarist van de band Gethsemane. In 1968 stond hij met deze band in het voorprogramma van Jethro Tull, een jaar later was hij de nieuwe gitarist van Jethro Tull. Dit is een uitgelezen kans om live te genieten van alle Jethro Tull-klassiekers!

Tijdschema:

19:00 zaal open

19.30 Shelly Bonnet

20.00 – 21.30 Martin Barre

21.45 > Silhouette

Tijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Voorprogramma

Silhouette (Album presentatie)

Op 23 november presenteert Silhouette haar vierde album, getiteld ‘Beyond the Seventh Wave’. Het album is een concept album, met als thema de honger naar vrijheid. Het is geïnspireerd op boeken en films als ‘Escape from Alcatraz’, ‘The Fugitive’ en ‘The Next Three Days’. Maar bovenal is het album gebaseerd op het verhaal van Papillon. Silhouette is in 2004 opgericht door een aantal vrienden die hun liefde voor progressieve en verhalende muziek delen. Na een aantal wisselingen in de bezetting bracht de band in 2007 haar eerste wapenfeit, genaamd “A Maze”, uit. Na de release van hun tweede album “Moods”in 2009 groeide het succes van de band. De grootste stap maakte Silhouette met het uitbrengen van ‘Across the Rubicon’ in 2012. Het album werd geproduceerd door Aldo Adema (Egdon Heath, TumbleTown). Het album stond maandenlang hoog in de Wereldse Tien van Progwereld en was best selling item bij één van de prominente Engelse distributeurs. Daarna volgden vele optredens, o.a. samen met Landmarq, Saga, RPWL en Focus. ‘Beyond the Seventh Wave’ is het eerste album dat is opgenomen in de huidige samenstelling van de band. Oudgedienden Brian de Graeve (zang, gitaar), Gerrit-Jan Bloemink (basgitaar) en Erik Laan (zang, toetsen, baspedalen) hebben gezelschap gekregen van Daniel van der Weijde (gitaar) en Rob van Nieuwenhuijzen (drums). Aan hun nieuwe album werkte verschillende gerenommeerde gastmuzikanten mee, waaronder Ton Scherpenzeel (Kayak).

http://www.silhouetteband.nl/