Masterclass - Songwriting

podiumcafé

Masterclass - Songwriting

Liedjesschrijvers opgelet!
Nieuw bij Poppodium Boerderij is de masterclass serie voor beginnende en gevorderde muzikanten die meer willen weten over alles wat er bij het muziek maken, uitbrengen en promoten komt kijken. In deze editie gaan we met Tjeerd Van Zanen dieper in op het schrijven van liedjes. 

Bestaat het perfecte nummer? Is er een recept voor de ultieme hit? In een interactieve workshop geeft Tjeerd je alle tools en tricks die je nodig hebt voor het schrijven van de perfecte song. 
Tjeerd is gitarist, songwriter, engineer en producer. Hij heeft in één van deze hoedanigheden gewerkt met Maan, Kane, Silkstone, André Hazes, Ruth Jacott, René Froger, Volumia, de Toppers, Jill Helena e.v.a. 
Als gitarist heeft hij ook met met bovengenoemde artiesten e.v.a. gewerkt. 
Samen met Alan Michael schreef hij “One Good Reason” voor Marlayne en “One More Night” voor Esther Hart voor het Eurovisie Songfestival van 1999 en 2003. En in 2008 met en voor Hind het liedje “My Heart Belongs To You”, waarmee zij naar het Eurovision in Belgrado ging.
Voor het Junior Songfestival schreef hij acht keer de gezamenlijke liedjes en componeerde de film muziek voor o.a. de films Johan en Worst. Tjeerd heeft twee eigen bands, Back to Basic en The Auratones. 
Daarnaast is Tjeerd docent Songwriting en muziekproductie aan Codarts (Conservatorium van Rotterdam) en ArtEZ (conservatorium van Enschede). 
Tjeerd is als songwriter getekend bij BMG Music.

Deel dit evenement