Mike Stern Band

Ft. Dennis Chambers, Leni Stern, Bob Franceschini & Chris Minh Doky

Mike Stern Band

Jazzgitarist en songwriter Mike Stern is een van de groten van zijn generatie. Hij speelde met Miles Davis, Billy Cobham, the Brecker Brothers, Jaco Pastorius, Steps Ahead, David Sanborn, Blood, Sweat & Tears en Joe Henderson.

Ook zijn solocarrière is succesvol; hij bracht meer dan een dozijn albums uit. Deze zeer geprezen jazzartiest ontving dan ook diverse awards voor zijn briljante spel. Op deze avond speelt hij samen met vier andere virtuozen:

Gitariste Leni Stern, vrouw van, werd eerder door Guitar Player verkozen tot één van de 50 meest sensationele vrouwelijk gitaristen ooit. Zij speelt ook de n’goni, een afrikaans snaarinstrument en is verantwoordelijk voor de zangpartijen.

Saxofonist Bob Franceschini werkten al met veel artiesten samen. Onder andere George Benson, Chaka Khan, Richard Bona, Jeniffer Lopez, Marcus Miller, Yellowjackets en Paul Simon prijken op deze lijst.

Chris Minh Doky, akoestische en elektrische bas, is een veelzijdige muzikant. Zijn uinieke stijl en aanpak zorgt ervoor dat hij verhalen vertelt via zijn melodieen. Hij gebruikt zijn basgitaar als solo instrument, bijna als zijn stem. Hij werkte samen met grote namen als Scofield, Mendoza, Sakamoto, Sanborn, Gurtu en Camilo.

Drummer Dennis Chambers kan vele stijlen spelen, maar is wel het meest bekend om zijn jazz-fusion, funk en Latin stijl. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende techniek en snelheid. Hij werkte met John Scofield, Steely Dan, Santana, Parliament/Funkadelic, John McLaughlin en vele anderen.

Deel dit evenement