#

Oz Noy Trio w/ Dennis Chambers & Jimmy Haslip

+ support Jeroen van Helsdingen band


Oz Noy Trio kun je met recht een supergroup noemen, want deze topmuzikanten hebben hun sporen reeds ruimschoots verdiend. Deze avond staan Oz Noy, Dennis Chambers en Jimmy Haslip samen op ons podium.

Oz Noy is een Israëlische fusion en funkgitarist. Toen hij in New York ging wonen kwam zijn carrière in een stroomversnelling en wilden veel grote artiesten met hem samenwerken, zowel in de studio als op het podium. Naast zijn samenwerkingen, oa met Richard Bona, Toni Braxton en fusiongrootheden als Dave Weckl en Mike Stern, heeft Oz inmiddels ook al zeven albums onder zijn eigen naam uitgebracht.

Drummer Dennis Chambers staat bekend om zjjn indrukwekkende techniek en snelheid. Hij werkte met John Scofield, Steely Dan, Santana, Parliament/Funkadelic, John McLaughlin, Mike Stern en vele anderen.

Jimmy Haslip, bekend als medeoprichter van de fusiongroep Yellowjackets, speelde enige tijd met Jaco Pastorius. De linkshandige bassist werkte tevens samen met artiesten als Bruce Hornsby, Rita Coolidge, Gino en Joe Vannelli, Tommy Bolin, Allan Holdsworth, Chaka Khan, Al Jarreau, Donald Fagen en Anita Baker.

Support: Jeroen van Helsdingen Band
Pianist/componist Jeroen van Helsdingen draait al een tijd mee in de Nederlandse muziekscene. Van Helsdingen houdt er naar eigen zeggen van om “stukken te schrijven voor vier instrumenten die van een idee of gevoel uitgaan en zich live ontwikkelen, niet alleen door solo's maar ook door vorm of groepsimprovisaties. Het is leuk om te experimenteren met stijlcombinaties als bijvoorbeeld House met Funk.”

Deel dit evenement

Wij tippen ook