AFGELAST - Procol Harum

×

Wegens ziekte van Gary Brooker wordt het concert helaas definitief afgelast. Ticketkopers ontvangen hierover mail en er zal automatisch restitutie plaatsvinden.

AFGELAST - Procol Harum

  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 49,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 50,-

Informatie

De Britse band Procol Harum, onder leiding van Gary Brooker, scoorde in de jaren ’60 grote hits met nummers als ‘A Whiter Shade of Pale’, ‘Homburg’ en ‘A Salty Dog’. Ook in de jaren ’70 is de band mateloos populair met songs als ‘Nothing but the Thruth’ en ‘Pandora’s Box’. Na meer dan 40 jaar toert de band nog steeds de hele wereld over.

Procol Harum had als één van de eerste groepen groot internationaal succes met een symfonieorkest. In samenwerking met het Edmonton Symphony Orchestra verschijnt de hit ‘Conquistador’ in 1972.  De bandleden gaan de geschiedenis in als pioniers van de progressieve rock scene. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren verschillende keren veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten. In 2014 bracht Procol Harum een live dubbelalbum uit en bewijst hiermee nog steeds een indrukwekkende show neer te zetten. Tegenwoordig bestaat de band uit Gary Brooker, Geoff Whitehorn, Matt Pegg, Josh Phillips en Geoff Dunn.

Bekijk programma