PROGDREAMS IVOp zaterdag 4 april en zondag 5 april 2015 staat PROGDREAMS IV op het programma van Cultuurpodium Boerderij. PROGDREAMS is het toonaangevende indoor festival op het gebied van Progressieve en Symfonische rock.
Het programma voor de vierde editie van dit festival is compleet. Zo zullen de bands FREQUENCY DRIFT, LAZULI, THE ENID en IO EARTH op zaterdag 4 april spelen. Het tijdschema ziet er als volgt uit: 15.30 - 16.30 Frequency Drift 17.00 - 18.30 Lazuli 19.30 - 21.00 The Enid 21.30 - 23.00 IO Earth Wijzigingen voorbehouden. Het festival wordt gepresenteerd door auteur Ronald van der Pol. In 2010 verscheen zijn debuut 'Het Groene Huis'. De hoofdpersoon in het boek heeft net als Van der Pol een passie voor progressieve rockmuziek. Dit was de aanleiding voor de Haagse progressieve rockband PBII om hem te benaderen voor het KiKa project 1000Wishes. De samenwerking leidde tot de spectaculaire Rockopera 1000Wishes. Zijn nieuwste boek, genaamd 'De Witte Generaal' (2014), is de opvolger van 'Het Groene Huis'. Hieronder vindt je meer informatie over de bands die tijdens het festival zullen spelen.
 • IO EARTH

  De Britse band, onder leiding van Dave Cureton en Adam Gough , valt op door hun unieke sound die doet denken aan Steve Hacket, Steve Vai en Joe Satriani.  Met de release van hun tweede album in 2012 zet IO Earth zich definitief op de kaart. IO Earth stond op prestigeuze festivals als Baja Prog in Mexicali en RoSfest in Gettysburg. IO Earth werkt momenteel aan een nieuw studio album. Tijdens Cruise To The Edge 2014 speelde de band drie nummers van het aankomende album, waaronder de titeltrack 'New World'.

 • THE ENID

  The Enid werd in 1975 opgericht door componist en toetsenist Robert John Godfrey, bekend van Barclay James Harvest. De band maakt eind jaren '70 en begin jaren '80 furore met een aantal fraaie studioalbums, waaronder "In The Region Of The Summer Stars" en "Six Pieces". Bij de teloorgang van de oude symfonische rock en de opkomst van de punk roeide The Enid tegen de stroom in.

 • LAZULI

  De Franse formatie Lazuli staat bekend als één van de meest originele bands in het genre. De diversiteit aan instrumenten zorgt voor een unieke sound, met name het instrument van Claude Leonetti, de zogenoemde LéOde, spreekt tot de verbeelding. Wanneer Claude in 1995 tijdens een verkeersongeval verlamd raakt aan zijn linkerhand ontwerpt hij een instrument dat eruit ziet als de Chapman Stick en klinkt als een combinatie van elektrische gitaar, synthesizer en zingende zaag.

 • FREQUENCY DRIFT

  Het uit Duitsland afkomstige  Frequincy Drift bracht in 2014 hun vijfde album uit. Sinds hun debuutalbum 'Personal Effect'(2008) is de band sterk gegroeid. Invloeden van groepen als Karnataka, Iona, Mostly Autumn zijn hier en daar hoorbaar.

Deel dit evenement