PROGDREAMS IX

2-daags festival

PROGDREAMS IX

Kies je dag- of weekendticket! Geen restricties, dus zonder Coronatoegangsbewijs of testen.
ACTIE: koop een weekendticket en ontvang een gratis kaartje voor het concert van Lifesigns op 20 augustus.

Op 25 en 26 maart vindt een nieuwe editie van het ProgDreams festival plaats. De negende alweer! Het indoor festival is uitgegroeid tot een populair evenement voor progliefhebbers én -muzikanten uit binnen- en buitenland. De prog-scene blijft vernieuwen en ontwikkelen: nieuwe bands ontstaan en gevestigde namen werken samen. We hebben weer een bijzondere line-up voor editie IX.

Vrijdag 25 maart 2022

    19:30 uur  Kristoffer Gildenlöw
    21:15 uur  PreHistoric Animals

Zaterdag 26 maart 2022

    14:45 uur  Argus
    16:15 uur  t + band
    18:30 uur  Rain
    20:15 uur  That Joe Payne
    22:00 uur  Perfect Storm

(Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan line up en tijdschema worden ontleend)

 • Argus

  De Brabantse progrock band Argus bestaat sinds 2015 uit Ton van Extel (gitaar), Wim Wassenberg (gitaar/zang), Frans Nooijen (toetsen/zang), Ed de Groot (bas) en Marijn Schellekens (drums). Hun debuutalbum "Tell Me!" werd goed ontvangen. In 2020 verscheen hun tweede werk: "The Outsider". Hun grote voorbeelden zijn o.a. Wishbone Ash, King Crimson en Pink Floyd, en dat hoor je terug in hun composities. In hun woorden: sferische soundscapes met melodieuze solo's op gitaar, Hammond, Minimoog en zelfs een Theremin!

 • t + band

  Achter het enigszins enigmatische 't' schuilt de Duitse muzikant Thomas Thielen, ook bekend als frontman van SCYTHE. Onder de project naam 't' heeft hij twee albums uitgebracht: "Naïve" (2002), en "Voices" (2006). Thielen is van oorsprong toetsenist, maar bekwaamde zich later ook als (bas)gitarist en zanger. Rond dezelfde tijd ontdekte hij muziek van Marillion en vroege Genesis, en dat markeert voor Thielen het begin van zijn voortdurende muzikale ontdekkingsreis: moderne symfonische rock met een vleugje ambient, met invloeden van Marillion, Gazpacho en Porcupine Tree.

 • Rain

  De lockdown van 2020 bracht vele vruchtbare samenwerkingen voort. Rain is daarvan een mooi voorbeeld. Deze nieuwe band, bestaand uit voormalig IQ- en Arena-bassist John Jowitt en voormalig Frost*, Robert Plant en IQ-drummer Andy Edwards, en aangevuld met gitarist/toetsenist Rob Groucutt en zanger Mirron Web, bracht in november 2020 hun debuutalbum "Singularity" uit, individueel bij elk bandlid thuis opgenomen en later samengevoegd en gemonteerd in de Andy's studio aan huis

 • That Joe Payne

  Payne, geboren in 1989, is een klassiek geschoolde zanger met achtergronden in prog-, pop- en rockmuziek, die door het publiek wordt herinnerd om zijn indrukwekkende bereik van 5 octaven en flamboyante podiumpresentatie. De zanger heeft sinds het begin van zijn carrière in 2011 maar liefst 14 albums uitgebracht met verschillende artiesten. Naast het produceren van solomateriaal, omvatten Payne's samenwerkingen werk met John Holden, Zio, Methexis en The Enid. In 2019 werd Payne uitgenodigd om Marillion te ondersteunen tijdens hun fan-weekend in Port Zelande, NL.

 • Perfect Storm

  Perfect storm is een uiterst dynamische en avontuurlijke Nederlandse rockband opgericht in Groningen. Hun muziek is grenzeloos, melodieus en soms zelfst virtuoos. De band is vooral het resultaat van de visie van gitarist en songwriter Gert-Jan Schurer. Hij put uit eigen ervaring en artiesten als Porcupine Tree / Steven Wilson, Pat Metheny maar ook Hans Zimmer en Aphex Twin.

Deel dit evenement