ProgDreams IX

×

Je weekendticket is geldig op vrijdag en zaterdag. Bekijk HIER de line up van vrijdag.

ProgDreams IX

2-daags festival
  • Zaal open:
  • Aanvang:
  • Voorverkoop: 43,50 (weekendticket) (incl. servicekosten)
  • Dagkassa:
Bestel tickets

Informatie

Op 25 en 26 maart vindt een nieuwe editie van het ProgDreams festival plaats. De negende alweer! Het indoor festival is uitgegroeid tot een populair evenement voor progliefhebbers én -muzikanten uit binnen- en buitenland. De prog-scene blijft vernieuwen en ontwikkelen: nieuwe bands ontstaan en gevestigde namen werken samen. We hebben weer een bijzondere line-up voor editie IX. Koop alvast je Early Bird Weekendtickets!

Vrijdag 25 maart 2022
Kristoffer Gildenlöw
PreHistoric Animals

Zaterdag 26 maart 2022
Argus
t + band
Rain
That Joe Payne
Cyan

Optredens van:

Argus

De Brabantse progrock band Argus bestaat sinds 2015 uit Ton van Extel (gitaar), Wim Wassenberg (gitaar/zang), Frans Nooijen (toetsen/zang), Ed de Groot (bas) en Marijn Schellekens (drums). Hun debuutalbum “Tell Me!” werd goed ontvangen. In 2020 verscheen hun tweede werk: “The Outsider”. Hun grote voorbeelden zijn o.a. Wishbone Ash, King Crimson en Pink Floyd, en dat hoor je terug in hun composities. In hun woorden: sferische soundscapes met melodieuze solo’s op gitaar, Hammond, Minimoog en zelfs een Theremin!

https://www.argus-rock.nl/

t + band

Achter het enigszins enigmatische ‘t’ schuilt de Duitse muzikant Thomas Thielen, ook bekend als frontman van SCYTHE. Onder de project naam ‘t’ heeft hij twee albums uitgebracht: “Naïve” (2002), en “Voices” (2006). Thielen is van oorsprong toetsenist, maar bekwaamde zich later ook als (bas)gitarist en zanger. Rond dezelfde tijd ontdekte hij muziek van Marillion en vroege Genesis, en dat markeert voor Thielen het begin van zijn voortdurende muzikale ontdekkingsreis: moderne symfonische rock met een vleugje ambient, met invloeden van Marillion, Gazpacho en Porcupine Tree.

http://www.t-homeland.de/

Rain

De lockdown van 2020 bracht vele vruchtbare samenwerkingen voort. Rain is daarvan een mooi voorbeeld. Deze nieuwe band, bestaand uit voormalig IQ- en Arena-bassist John Jowitt en voormalig Frost*, Robert Plant en IQ-drummer Andy Edwards, en aangevuld met gitarist/toetsenist Rob Groucutt en zanger Mirron Web, bracht in november 2020 hun debuutalbum “Singularity” uit, individueel bij elk bandlid thuis opgenomen en later samengevoegd en gemonteerd in de Andy’s studio aan huis

https://linktr.ee/RAINprogband

That Joe Payne

Payne, geboren in 1989, is een klassiek geschoolde zanger met achtergronden in prog-, pop- en rockmuziek, die door het publiek wordt herinnerd om zijn indrukwekkende bereik van 5 octaven en flamboyante podiumpresentatie. De zanger heeft sinds het begin van zijn carrière in 2011 maar liefst 14 albums uitgebracht met verschillende artiesten. Naast het produceren van solomateriaal, omvatten Payne’s samenwerkingen werk met John Holden, Zio, Methexis en The Enid. In 2019 werd Payne uitgenodigd om Marillion te ondersteunen tijdens hun fan-weekend in Port Zelande, NL.

https://www.thatjoepayne.com/

Cyan

Cyan, waar de roots van Magenta liggen, is terug! Samen met Pete Jones (Camel, Tiger Moth Tales), Luke Machin (Tangent, Machine) en Dan Nelson (Godstick, Magenta) stak Rob Reed het debuutalbum “For King and Country” in een sprankelend nieuw jasje. Nummers zijn opnieuw gearrangeerd en opgenomen. Rob Reed over het resultaat: ‘Het was geweldig om de nummers eindelijk op hun volle potentieel te horen, met moderne opnametechnieken en een geweldige line-up!’

Bekijk programma