Progdreams VOp vrijdag 1 april, zaterdag 2 april en zondag 3 april 2016 staat PROGDREAMS V op het programma van Cultuurpodium Boerderij. PROGDREAMS is het toonaangevende indoor festival op het gebied van Progressieve en Symfonische rock.
De line up van het festival is inmiddels compleet. Zo zullen de bands Mystery, Focus, Heather Findlay Band (ex-Mostly Autumn), Dave Kerzner Band ft. Durga McBroom (Pink Floyd), District 97, Knight Area, PBII, Sebas Honing Band, Mayra Orchestra, Karfagen, Sunchild & Neo Prophet  te zien zijn. Op zaterdag staan Sebas Honing Band, Heather Findlay Band, Dave Kerzner Band en Focus op het programma. Het tijdschema ziet er als volgt uit: 15:00 Zaal open 15:30-16:30 Sebas Honing Band 17:00-18:30 Heather Findlay Band 19:30-21:00 Dave Kerzner Band 21:30-23:00 Focus Aan dit tijdschema kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Meer informatie over de bands vindt je hieronder:
 • Focus

  Met hun unieke benadering van progressieve rock is Focus na meer dan 40 jaar nog steeds nog steeds actief in binnen- en buitenland. De band werd in de jaren '70 opgericht door Thijs van Leer en is bekend door hits als "Hocus Pocus", "House of The King", 'Moving Waves' en "Sylvia". De Nederlandse prog iconen brachten onlangs een nieuw album, genaamd 'Focus X'. De band bestaat naast Thijs van Leer uit drummer Pierre van der Linden, bassist Bobby Jacobs en gitarist Menno Gootjes. Hun grootste hit 'Hocus Pocus' werd gebruikt in een commercial van Nike, en zorgde voor hernieuwde interesse in de muziek van deze legendarische band.

 • Dave Kerzner New World Band ft. Durga McBroom (Pink Floyd)

  Dave Kerzner is een tekstschrijver, producer, toetsenist en zanger, mede bekend door zijn medewerking aan Sound of Contact's concept album "Dimensionaut". Daarnaast is hij ook de oprichter van de gerenommeerde productiemaatschappij Sonic Reality. Gedurende zijn solocarrière werkte hij onder meer samen met zangeres Heather Findlay (ex-Mostly Autumn) voor het project Mantra Vega. Als producer werkte hij samen met muzikanten als Kevin Gilbert, Keith Emerson, ELP, Steve Hackett, Steven Wilson, Alan Parsons, Genesis en nog veel meer. Tijdens dit optreden laat Kerzner zijn kwaliteiten als zanger horen samen met de Amerikaanse zangeres Durga McBroom, bekend van haar werk met Pink Floyd.

 • Heather Finday Band

  Heather Findlay verwierf bekendheid als zangeres van Mostly Autumn. Samen met Bryan Josh vormde ze ruim 13 jaar het kloppende hart van deze band. Naast haar werk met Mostly Autumn werkte ze samen met muzikanten als Arjen Lucassens Ayreon, Iona, Karnataka, John Wetton en Fish. In 2010 besluit ze dat het tijd is voor een nieuw avontuur en gaat solo verder. De EP The Phoenix Suite (2011) is haar eerste stap als solozangeres. Het gitaarspel van Dave Kilminster (John Wetton) en de stem van Heather sluiten goed op elkaar aan. In 2015 richt ze samen met Dave Kerzner (Sound of Contact) het project Mantra Vega op. Begin 2016 verschijnt het album "The Illusions Reckoning', de plaats ontvangt lovende recensies. Tijdens dit live optreden speelt zij samen met haar band een selectie van nummers van haar nieuwe project Mantra Vega, nummers uit haar solocarrière en tijd met Mostly Autumn. Naast Heather bestaat de band uit John Mitchell (Arena, It Bites, Kino), Irene Jansen (Ayreon/Star One), Remko de Landmeter, Angela Gordon (Mostly Autumn), Chris Johnson (Mostly Autumn, Fish), Alex Cromarty en Stu Fletcher.

 • Sebas Honing Band

  De Nederlandse gitarist en multi-instrumentalist Sebas Honing is bekend als lid van bands als Equisa, Van Halen Tribute 5150, Mr. and Mrs. Honey. Sebas begint op zijn vijfde met gitaarspelen en is sinds 2003 op het podium en in de studio te vinden met bands en projecten als DNA/Pro Sanity, Self Inflicted Memory, Galanor, Nimble Feet en SNOW. Hij werkte met vele muzikanten samen en is als gastmuzikant te horen op uiteenlopende studioalbums. Daarnaast is hij actief als gitaarleraar. De band bestaat uit leden van de metalband Equisa. Sebas Honing vervangt de eerder aangekondigde band Aisles. Deze band heeft wegens omstandigheden besloten hun Europese tournee te verplaatsen naar het najaar.

Deel dit evenement