#

Progdreams VI


Voor de zesde keer presenteert Cultuurpodium Boerderij het Progdreams festival. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een interessante line-up samen te stellen. Naast dagkaarten zijn er ook een passe partouts te koop voor beide dagen via ticketmaster.
Op zondag spelen de bands Tilt, Tiger Moth Tales, Antimatter en Lonely Robot. Scroll naar beneden voor meer informatie over deze bands. Tijdschema 15.30-16.45: Tilt 17.15- 18.30: Tiger Moth Tales 19.15-20.45: Antimatter 21.15 - 22.45: Lonely Robot (Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan dit tijdschema worden ontleend).
 • Lonely Robot

  John Mitchell heeft zijn sporen  in de progwereld dik verdiend. We kennen hem als de gitarist van Arena, maar ook van It Bites, Kino en The Urbane. Het enige wat hij nog niet eerder deed was een soloalbum maken. Met zijn nieuwe project Lonely Robot wordt ook deze droom werkelijkheid. John Mitchell werd in 1997 door Arena ingelijfd als vervanger van gitarist Keith More. In 2003 brengt hij met zijn eigen band The Urbane het album "Glitter" uit. Hier laat Mitchell al zien over uitstekende schrijverskwaliteiten te beschikken. Ook binnen Arena krijgt hij steeds meer ruimte om mee te schrijven. Vanaf 2005 maakt hij tevens deel uit van It Bites. Al in 2012 liet John Mitchell doorschemeren aan een soloalbum te werken, maar hij ziet pas begin 2014  ruimte om hier serieus tijd in te steken. Hij liet zich hierin inspireren door zijn voorliefde voor science fiction films met als resultaat het album "Lonely Robot" (2015). Een intense plaat met progressieve rock van top niveau. De band bestaat naast John Mitchell uit Graig Blundell (Steven Wilson), Lauren Storer en Caroline Campbell.

 • Antimatter

  De Britse formatie Antimatter werd in 1997 opgericht door Mick Moss en Duncan Patterson, de voormalige bassist van Anathema. De samenwerking leidt tot drie albums; 'Saviour'(2001), 'Lights Out'(2003) en 'Planetary Confinement'(2005). De muziek wordt gekenmerkt door melodische zang en een melancholische sound. Vlak na het uitbrengen van het derde album verlaat Patterson de band. Mick Moss zet het project voort en Het meest recente Antimatter album 'Fear of A Unique Identity' (2012) kreeg lovende recensies. Hier en daar zijn invloeden van bands als Depeche Mode te ontdekken. Prachtige gitaarpartijen worden afgewisseld met onheilspellende synthesizers. Het meest recente album The Judas Table  verscheen in 2015. Momenteel werkt Mick Moss aan de DVD die in 2016 in de Boerderij werd opgenomen. De bedoeling is deze tijdens Progdreams VI te presenteren.

 • Tilt

  Het heeft vijf jaar geduurd, maar inmiddels ligt het album "Hinterland" van de band TILT in de winkels. De TILT leden Robin Boult, David Stewart en Steve Vantsis zijn waarschijnlijk vooral bekend vanwege het feit dat ze de afgelopen jaren lid waren van de band van Fish. Steve Vantsis schreef ook het meeste materiaal voor de twee laatste goed ontvangen albums van Fish, te weten: '13th Star' en 'Feast of Consequences'. Verder vinden we in de band gitarist Paul Humphreys en zanger PJ Dourley.

 • Tiger Moth Tales

  Wegens omstandigheden heeft Lifesigns hun optreden op het festival moeten afzeggen. We hebben echter een meer dan waardige vervanger gevonden. Pete Jones AKA Tiger Moth Tales, is door Classic Rock Society magazine verkozen tot beste nieuwkomer. Onlangs nog werd hij door Andy Latimer gevraagd om toe te treden tot de band Camel, voor optredens in Japan. Opnames van deze concerten zullen binnenkort op dvd verschijnen. De uit Engeland afkomstige is Multi-instrumentalist Peter Jones een symfofan in hart en nieren, opgegroeid met bands als Genesis en Queen, maar ook geïnspireerd door bands als Big Big Train, Haken en Steve Hackett. Pete komt met een complete band en zal nummers vertolken van zijn albums "Cocoon"& "Storyteller part one".

Deel dit evenement