#

Progdreams VI


Voor de zesde keer presenteert Cultuurpodium Boerderij het Progdreams festival. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een interessante line-up samen te stellen. Naast dagkaarten zijn er ook een passe partouts te koop voor beide dagen via ticketmaster.
Op zaterdag spelen de bands Karnataka, Barock Project, Huis en Frost*. Scroll naar beneden voor meer informatie over deze bands. Tijdschema: 15.30-16.45: Karnataka 17.15- 18.30: Barock Project 19.15-20.45: Huis 21.15 - 22.45: Frost* (Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan dit tijdschema worden ontleend).
 • #

  Frost*

  Frost*, de door Jem Godfrey geformeerde superband debuteerde op een niet mis te verstane manier met "Milliontown" , twee jaar later verscheen "Experiments Of Mass Appeal" Na een aantal jaren weg geweest te zijn is de band terug aan de top van het Prog genre met hun meesterwerk "Falling Satellites"  De band trekt alles uit de kast, elektronica, complexe productionele hoogstandjes, adembenemende solo's en prachtige melodieën. Bij elke luisterbeurt hoor je weer nieuwe dingen. De band bestaat uit: Graig Blundell: drums (Steven Wilson), Jem Godfrey: toetsen, zang, gitaar , Nathan King: basgitaar (Level 42) en John Mitchell: gitaar, zang (Arena, It Bites, Kino)

 • #

  Huis

  De Canadese band Huis werd in 2009 door Pascal Lapierre en Michel Joncas opgericht. In 2014 verscheen het veelgeprezen debuut Despite Guardian Angels in de winkels. Gitarist Michel St-Père, die regelmatig met zijn band Mystery te gast is in de Boerderij, is inmiddels ook vast bandlid van Huis. Toetsenist Pascal Lapierre moest wegens familieomstandigheden in 2014 de band verlaten en is inmiddels vervangen door Johnny Maz. De muziek van Huis kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele toetsinstrumenten. Ook op hun tweede album Neither In Heaven is dit het geval. Over het algemeen is het werk wat steviger geworden door de komst van Michel St-Père. De muziek van Huis valt net als die van bands zoals IQ, en Pendragon onder de noemer Neo Prog.

 • Barock Project

  Barock Project is opgericht door toetsenist en componist Luca Zabbini. Hij is sterk beïnvloed door Keith Emerson (ELP). Samen met zanger Luca Pancaldi is Zabbini al meer dan tien jaar met Barock Project in de weer.  Het doel is om jaren zeventig prog te doorspekken met elementen als classicrock, jazz, pop, metal en zoals de bandnaam al doet vermoeden, barok.  In 2014 treden drummer Eric Ombelli en gitarist  Marco Mazzuoccolo toe tot de band. Dit blijkt een goed zet, want een jaar later verschijnt het album Skyline. Onlangs verscheen het de dubbel album Vivo. Dit nu al bejubelde album is een absolute aanrader

 • Karnataka

  Karnataka bestaat uit een internationale selectie topmuzikanten. De prachtige stem van Hayley Griffiths (Riverdance, Lord of Dance), het virtuoze gitaarwerk van de Italiaanse gitarist Enrico Pinna, de melodieus gedreven bas Ian Jones, de innovatieve en symfonische toetsenpartijen van de Turkse toetsenist Cagri Tozluoglu en dat alles begeleid door de krachtige dynamische drums van de Franse drummer Jimmy Pallagrosi. Karnataka behoort sinds de release van hun album 'Delicate Flame of Desire' (2003) tot de top van de symfonische progressieve rock scene. De opvolger 'The Gathering light' (2010) won een award voor beste internationale album bij de World Prog Awards. Hun gloednieuwe album 'Secrets of Angels' (2015) heeft een dynamische en symfonische inslag en brengt de band naar nieuwe hoogten. Het album is opgenomen in Peter Gabriel's Real World Studios en Quadra Studios in Londen.

Deel dit evenement