#

Progdreams VIII (Dag 1)


In september 2019 vindt de 8e editie van het Progdreams Festival plaats. Het indoor festival is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse happening waar veel progliefhebbers uit binnen- en buitenland naar uitkijken. De prog scene lijkt levendiger dan ooit en we kregen verzoeken van bands van over de hele wereld of zij een plekje op het festival konden krijgen. Onze programmeur heeft een interessante selectie gemaakt en is er wederom in geslaagd om een veelzijdige line-up samen te stellen.
In totaal spelen er 12 bands verdeeld over drie festivaldagen. Zowel gevestigde namen als nieuwkomers krijgen de kans om zich aan de liefhebbers van het genre te presenteren. Er zijn zowel dagkaarten als passe partouts voor drie dagen te koop. VRIJDAG 20 SEPTEMBER 19:15 Sky Architect 20:45 The Paradox Twin 22:30 Von Hertzen Brothers ZATERDAG 21 SEPTEMBER 15:00 The Dame 16:30 IT 18:30 Verbal Delirium: 20:00 IO Earth 22:00 Gazpacho ZONDAG 22 SEPTEMBER 15:00 Franck Carducci 17:00 Gabriel Played Live by Brian Cummins 19:00 John Hackett Band 21:00 The Watch (programma en tijden onder voorbehoud)
  • Von Hertzen Brothers

    Von Hertzen Brothers is afkomstig uit Finland en in eigen land al razend populair. Drie van hun albums bereikten de eerste plaats in de Finse charts. De kern van de groep bestaat uit de drie broers Von Hertzen: Mikko, Kie en Jonne. De muziek is beïnvloed door groepen als Led Zeppelin, Deep Purple en Pink Floyd. De band debuteerde in 2011 met hun album "Experience". Inmiddels hebben de mannen zeven studioalbums op hun naam staan. Hun nieuwste exemplaar "War is Over" (2017) krijgt lovende recensies. "Zonder twijfel één van de beste albums van 2017.", aldus Maarten Goossensen (Progwereld).  

  • The Paradox Twin

    In navolging van Voices Of The Fuselage en Kepler Ten heeft de Britse formatie The Paradox Twin ervoor gekozen om hun debuutalbum, "The Importance of Mr Bedlam" (2018), uit te brengen via het White Star Records label van John Mitchell (Arena, Frost*) en Chris Hillman. Zanger Danny Sorrell is het muzikale brein achter de muziek van The Paradox Twin. Invloeden van The Pineapple Thief, Porcupine Tree en Marillion zijn duidelijk hoorbaar. Een indrukwekkend debuut en een band die zeker de moeite waard is om in de gaten te houden!

  • Sky Architect

    Sky Architect heeft zich de afgelopen jaren bewezen als vaandeldrager van de Nederlandse progressieve rock scene. De band is geïnspireerd door science fiction klassiekers. Hun muziek zit boordevol verrassende elementen, polyritmiek en uitgebreide songstructuren. De band werd in 2008 opgericht en heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. Hun nieuwste exemplaar "Nomad" (2016) markeert een nieuw tijdperk. Sky Architect deelde eerder het podium met bands als Dream Theater, Riverside en The Tangent. Ook schitterde de band op festivals als Night of the Prog en ProgPower.

Deel dit evenement