Pure Reason Revolution

+ support Inhalo

Pure Reason Revolution

De bandleden van het Britse Pure Reason Revolution delen hun liefde voor bands als Pink Floyd, Porcupine Tree, Nirvana, Fleetwood Mac en Kraftwerk. Dit resulteert in een eigen geluid met elementen van progressieve, indierock en elektronische muziek.

De band werd opgericht in 2003 maar creëerde een eerste grote buzz in 2006 bij het uitbrengen van hun debuutalbum The Dark Third. Na diverse grote tours -oa als support van Blackfield en Porcupine Tree- en een aantal sterke albums, ging de band in november 2011 uit elkaar. Acht jaar later besloot bandleider Jon Courtney de band weer bij elkaar te krijgen voor een optreden op het Midsummer Prog festival. Dit was zo’n succes dat ze besloten door te gaan. Dit leidde in 2020 tot het veelgeprezen album Eupnea. Twee jaar later gevolgd door Above Cirrus. Momenteel werkt de band aan nieuwe nummers en ook aan remixen/alternatieve versies van oudere nummers.

Support: Inhalo
Een band die je kunt vergelijken met Riverside. Inhalo is geen nieuwkomer; alle bandleden hebben hun strepen verdiend door shows te spelen over het hele continent in bands zoals A Liquid Landscape, Ivy’s Dream en The Heaven’s Devils, als supports voor onder andere Karnivool, Riverside en Marillion. Aardschok schreef over hun debuut: “een prestatie van internationale allure.”

Deel dit evenement