ReSolve & Armed CloudVanavond een try-out duo gig met ReSolve, een progressieve rock/metalband uit Den Haag, en de Nijmeegse symfonische rockband Armed Cloud.
  • #

    ReSolve

    "My life is my own again, I'm master of my destiny!" Krachtige woorden om aan te geven zelf in charge te zijn en de richting in je leven zelf te bepalen. Ze verwoorden ook de ontstaansreden van ReSolve. ReSolve werd opgericht in Den Haag door vrienden Gregory van der Hoeven (drums, 2010-2017) en Lennert Kemper (gitaren). In 2010 combineerden de twee muzikanten hun talenten met het idee om de muziek te componeren en uit te voeren die ze altijd al wilden maken. Dit resulteerde in een eigen Progressive Metal-geluid: bekend en toegankelijk, en tegelijkertijd muzikaal uitdagend en divers. In 2015 bracht de band hun eerste single- en muziekvideo uit: 'Pitch Black Eyes', gevolgd door het debuutalbum 'Wayward Sanctuary'. Beide releases werden positief ontvangen.

  • #

    Armed Cloud

    Armed Cloud is in de eerste plaats een metalband. Hun muziek is toegankelijk en kent veel variatie. Hun liedjes tonen invloeden van vele andere muzikale genres, inclusief grunge, prog en soms zelfs pop. Hun energie is het best te zien in een live setting, waar een levendige en energieke show zeker de harten zal vastleggen van zelfs degenen die onsympathiek zijn tegenover het genre. Met het nieuwe album is Armed Cloud nog intenser geworden, of het nu het gejammer en versnipperen is op het fretboard, het bonken van de bas, de gruizige en krachtige vocalen, de etherische en buitenaardse lagen van toetsenborden of de melodieuze en niet te stoppen drums: ze brengen een krachtige boodschap verpakt met muziek die de onoplettenden zal doen sidderen.

Deel dit evenement