Rockin' The BluesHet blueslabel Provogue presenteert de eerste editie van het "Rockin' The Blues" festival in de Boerderij. Tijdens dit indoor festival zullen de talentvolle bluesmuzikanten Eric Gales, Quinn Sullivan en Gary Hoey acte de présence geven. Special Guest is bluesrocker Lance Lopez. Verwacht een headline show van elke gitarist en een gitaarspektakel van de drie heren tijdens de 'final jam'. Het is ook mogelijk om de sympathieke muzikanten persoonlijk te ontmoeten en persoonlijke items te laten signeren. Je kunt ook deelnemen aan een gitaar clinic, waarbij je vragen kunt stellen over technieken en het leven 'on the road'.
Het idee om een Provogue festival op te zetten bestond al jaren in het hoofd van directeur Ed van Zijl. In maart wordt deze droom eindelijke werkelijkheid. De eerste editie van "Rockin' The Blues" beloofd een memorabele avond te worden. In totaal staan er zeven shows in drie landen gepland en daarbij mag een concert in de Boerderij natuurlijk niet ontbreken. Het festival is ook bedoeld om nieuwe talenten een springplank te bieden. In 2018 staat de 18-jarige Amerikaanse gitarist Quinn Sullivan in de schijnwerpers. Gary Hoey was eerder met zijn band in de Boerderij te zien en ook Eric Gales draait alweer een tijd mee in de blues scene.
 • Eric Gales

  "Middle Of The Road" is het vierde album van Eric Gales op het Mascot Label. In totaal heeft de gitarist 15 albums op zijn naam staan. De opnamen vonden plaats in verschillende studio's in de USA onder toeziend oog van de ervaren producer Fabrizio Grossi die heeft samengewerkt met o.a. Steve Vai, Leslie West, Ice T en nog velen anderen. Gales wordt vaak in één adem genoemd met gitaristen als Joe Bonamassa en Walter Trout. Carlos Santana en Dave Navarro behoren tot zijn grootste fans. Gales staat bekend om zijn stevige riffs en kenmerkende gitaar solo's.  

 • Quin Sullivan

  Quinn Sulivan is met recht een wonderkind op gitaar te noemen. Op 7-jarige leeftijd kwam hij in contact met niemand minder dan Buddy Guy die hij tevens op het podium mocht vergezellen. Inmiddels is Quinn Sullivan bijna 18 jaar (26 maart 1999) en beide gitaarhelden weten elkaar nog steeds goed te vinden. Ook heeft Quinn Sullivan met grootheden als BB King, Eric Clapton, The Tedeschi Trucksband en Los Lobos mogen spelen. Zijn kwaliteiten blijven niet alleen binnen de Amerikaanse landgrenzen. Zo heeft Quinn Sullivan ook op gerommeerde festivals als het Montreux Jazz Festival en de India's Mahindra Blues Festival zijn kunsten mogen vertonen. Zijn derde album "Midnight Highway" (2017) is geproduceerd door Tom Hambridge, die goed is voor het winnen van meerdere Grammy Awards. Het is een gevarieerd album geworden waar de muziekstijlen, blues, Americana en pop elkaar afwisselen.

 • Gary Hoey

  In Europa is hij misschien nog niet zo bekend, maar in Amerika heeft gitarist Gary Hoey vele fans. Hij zit niet stil en heeft inmiddels al 20 albums op zijn naam staan. Zijn nieuwste plaat "Dust & Bones" (2016) bevat lekkere rock 'n roll en blues rock.Gary Hoey werd in 1987 ontdekt door niemand minder dan Ozzy Osbourne en eindigde bijna in zijn band, maar die eer ging uiteindelijk naar Zakk Wylde. Begin jaren '90 toerde Gary met zijn band Heavy Bones in Amerika. Hoey werkte in de loop der jaren samen met grootheden als Brian May (Queen), Joe Satriani, Kenny Wayne Shepard, Eric Johnson, Steve Vai, Peter Frampton. Met zijn versie van Focus' nummer 'Hocus Pocus' behaalde hij de charts en deze cover zorgde voor een grote stap in zijn solocarrière. In 2010 was Hoey was onder meer te zien in het voorprogramma van Jeff Beck tijdens zijn Amerikaanse tournee. In 2012 produceerde Hoey het album "Living Like a Runaway" van Lita Ford en ging tevens met haar op tour. Gary wordt gerekend tot de "Top 100 guitar players of all time". Kortom, een gitarist die je zeker een keer live moet zien!

 • Lance Lopez

  De Amerikaanse gitarist Lance Lopez groeide op in een gitaarcultuur van Van Halen en AC/DC. Samen met zijn schoolkameraad Kenny Wayne Shepherd bleef Lance trouw aan de blues en rock 'n' roll. Vanaf het moment dat zijn familie van Shreveport, Louisiana naar New Orleans, 'the city of music' verhuisde begon de toen 14 jarige Lopez te spelen in lokale bars. Op zijn 17e verhuisde Lance terug naar Dallas waar hij ontdekt werd door soul legende Johnny Taylor, die hem onmiddellijk inhuurde voor een tour van een half jaar waarin hij in aanraking kwam met oudere muzikanten als Bobby Blue, Johnny Guitar Watson, Little Milton, Marvin Sease, en Bobby Rush. Al deze invloeden vormden Lance Lopez tot een veelzijdige gitarist, die alle kanten van de blues laat horen. Op zijn 21e ging hij spelen voor de Buddy Miles Express, en kwam onder leiding van Buddy Miles en Jay Newland in 1998 zijn debuut cd 'First Things First' uit, waarmee hij in Europa hoge ogen gooide. Vanaf die tijd raakte Lopez carrière in een stroomversnelling en formeert hij in 2000 zijn eigen band, en deelt hij het podium met bekende artiesten als Steve Vai, Jeff Beck, Bb king, Joe Bonamassa en Kenny Wayne Shepperd.

Deel dit evenement