Tesseract & Animals As LeadersVanavond betreden twee pioniers van de Djent stroming in de progressieve metal het podium. Djent is een relatief nieuwe techniek die zo rond het jaar 2000 zijn intrede deed. Naast veel polyritmische structuren wordt de muziek gekenmerkt door hoekige melodieën en dissonante akkoorden. Tijdens deze co-headline show zullen de bands Tesseract en Animals As Leaders volledige shows verzorgen.
  • Tesseract

    De band Tesseract wordt in 2003 opgericht door Acle Kahney. De band weet al snel veel aandacht van fans en media op zich te vestigen krijgt een platencontact bij Century media. Hun debuutalbum 'One' (2011) krijgt lovende recensies. In 2012 wint de band de prog award voor beste nieuwkomer. Inmiddels ligt er alweer een nieuw Tesseract album in de winkel, 'Altered State' genaamd. Ook dit album bevat progressieve metal van nu.

  • Animals As Leaders

    Animals As Leaders werd in 2007 opgericht door meestergitarist Tosin Abasi. De band is uitgegroeid tot één van de grootste Djent sensaties in Amerika. Abasi is geïnspireerd door Steve Vai en Yngwie Malmsteen. Hij wordt nu al gezien als de 21e eeuwse opvolger van deze gitaargrootheden. Abasi is vingervlug op zijn eigen gebouwde achtsnarige gitaar. Samen met tweede gitarist Javier Reyes wordt op dit album dus wederom de nadruk gelegd op virtuoos gitaarspel. Instrumentale progressieve heavy metal met complexe structuren, aritmische tempowisselingen, polyritmes en zwaar vervormde gitaarakkoorden.

Deel dit evenement