#

The Jimi Hendrix Music Festival

Dit concert is helaas definitief afgelast. Er wordt automatisch restitutie verleend.

Het is ruim 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix overleed. Zeven gitaristen tonen in een ruim vier uur durende show hun eerbied voor de man die met zijn unieke vooruitstrevende gitaarspel de muziekwereld op zijn kop zette. Naast hun favoriete Hendrix songs spelen ze ook een paar eigen nummers, waar ongetwijfeld Hendrix zijn meesterschap doorheen sijpelt.

Line up:

Michael Lee Firkins [usa] drukt door zijn wonderbaarlijke spel een stempel op zijn melange van country, blues en jazz. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een inspiratiebron voor vele snaarhelden.

Eamonn McCormack [irl] draait al jaren mee in het circuit. Hij maakte furore onder de naam Samuel Eddy en speelde met Johnny Winter, Jan Akkerman, Nils Lofgren, Rory Gallagher en tourde met Walter Trout en Popa Chubby.

Danny Giles [uk] zit het gitaarspelen in zijn DNA. Zijn eigenzinnige gitaarwerk is in zijn actieve podiumjaren niet aan publiek en pers voorbij gegaan. Giles heeft een flinke reputatie opgebouwd met het begeleiden van tal van coryfeeën.

Krissy Matthews [uk] was 12 jaar toen hij met John Mayall And The Bluesbreakers optrad. Als support van Joe Bonamassa, Tedeschi Trucks Band, Gregg Allman, Beth Hart, Los Lobos, Ten Years After en Toto speelde hij zich in de kijker.

Khalif Wailin' Walter [usa] behoort tot de nieuwe generatie Chicago Blues artiesten en kan al terugkijken op een indrukwekkende carrière. Hij speelt soul, rock, funk en blues met een inventiviteit waar Hendrix ongetwijfeld zijn petje voor af zou hebben genomen.

Innes Sibun [uk] wordt in Engeland beschouwd als een van de beste bluesgitaristen van het continent. Sibun toerde jarenlang door de US als gitarist bij Robert Plant en speelde op alle grote festivals in Europa met zijn eigen band.

The Tightropes met Tom Veltien flankeren deze gitaarhelden. Marco Boers (zang, gitaar), Dennis Hemstra (bas) en Alan Luring (drums) spelen in de stijl van de grote powertrio's uit de jaren '60 en '70 als the Jimi Hendrix Experience en Cream.

Deel dit evenement