Unitopia

ft. Chester Thompson (Genesis)

Unitopia

Unitopia is een progressieve rockband uit Australië en de Verenigde Staten, oorspronkelijk opgericht in 1996 door zanger Mark Trueack en toetsenist Sean Timms in Adelaide. De band is uitgebreid met John Greenwood (gitaar), Steve Unruh (multi-instrumentalist) en Chester Thompson (drums). En onlangs werd bekend dat bassist Don Schiff Alphonso Johnson vervangt.

Met hun 4e studioalbum, Seven Chambers, dat in 2023 zal uitkomen, is Unitopia verheugd om terug te keren naar de Boerderij, waar ze in 2010 One Night in Europe hebben opgenomen. Zij gaan voor het eerst sinds 12 jaar weer toeren en kunnen niet wachten om hun nieuwe muziek én oude favorieten met het publiek te delen.

Update 5 juni 2023
Met spijt kondigt Unitopia aan dat bassist Alphonso Johnson door onvoorziene omstandigheden niet kan deelnemen aan hun Seven Chambers tournee in september. De band is echter verheugd aan te kondigen dat de veelgeprezen muzikant Don Schiff zijn vervanger is. Bassist Don Schiff is geen onbekende in de wereld van progressieve rock en is een van de meest vooraanstaande Chapman Stick en NS/Stick basgitaristen. Zijn vermogen om complexe melodieën, boeiende ritmes en ingewikkelde texturen te combineren met de Chapman Stick heeft hem tot een invloedrijk figuur in de scene gemaakt. Don Schiffs muzikale reis gaat verder dan prog, want hij heeft ook opmerkelijke bijdragen geleverd aan de popmuziek door samen te werken met onder andere Madonna, Michael Jackson, Lionel Richie, Sheryl Crow, Pat Benetar, Tina Turner, Herbie Hancock, Al Green en Elvis Presley.
 

Deel dit evenement