#

Wolverine


Wolverine, Until Rain en Oddland behoren tot de nieuwe generatie progressieve rock en -metalbands. Tijdens deze avond komt het volledige spectrum van het genre aan bod. Subtiele, emotionele prog van Wolverine, de bombastische en donkere visie van Until Rain en de stevige prog van Oddland. Kortom, een must voor elke progliefhebber!
  • Wolverine

    Wolverine was één van de hoogtepunten van ProgPower 2016. De Zweedse band bracht recentelijk haar nieuwe studioalbum uit, genaamd "Machina Viva" (2016). In de beginjaren werd Wolverine geschaard onder het kopje death metal. Inmiddels is de band geëvolueerd tot een melodische progressieve rockband in de stijl van Riverside en Anathema. Wolverine timmert inmiddels alweer een tijdje aan de weg. In 2006 verraste de band de prog scene met hun album "Still". Deze plaat werd gevolgd door het indrukwekkende "Communication Lost" (2011). De krachtige stem van zanger Stefan Zell staat live als een huis en er wordt regelmatig vergeleken met Queensrÿche.  

  • Until Rain

    De progressieve metalband Until Rain werd in 2004 opgericht in Thessaloniki en heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. Hun debuutalbum "The Reign of Dreams" (2009) ontving wereldwijd lovende recensies. De band heeft in korte tijd een trouwe fanschare opgebouwd en was in 2015 te zien op Progpower. De band werkt momenteel aan een nieuw album, dat naar verwachting begin 2017 wordt uitgebracht. Een aanrader voor liefhebbers van bands als Dream Theater, Symphony X, Circus Maximus, Opeth en Katatonia.

  • Oddland

    Oddland komt uit Turku in Finland en de heren maken progressieve metal. Na vier jaar is er een nieuw album van Oddland met als titel Origin.  De band heeft een progressief hoogstandje afgeleverd. Wat als eerste opvalt zijn de technisch sterke vocalen van Sakari Ojanen. De diversiteit van de nummers is ook een krachtig pluspunt van dit album. Het album is een verzameling krachtige nummers waarin de bandleden laten horen dat ze begenadigde muzikanten zijn die een breed spectrum van de progressieve metal beheersen. Het album bevat melodische gedeelten, agressieve overgangen en ronduit virtuoze stukken. Soms zelfs binnen één nummer.  

Deel dit evenement