#

Yellowjackets

Exclusieve NL clubshow + support Wojtek Justyna TreeOh!

Dit concert is verplaatst, dit is de nieuwe datum. Je kaartjes blijven geldig.

Het veelgeprezen jazz kwartet Yellowjackets is sinds 1981 de creatieve kracht in het jazz fusion veld. De band werd maar liefst 17 keer genomineerd voor een Grammy Award, won twee Grammy's en heeft bijna 30 albums op haar naam staan.

The Yellowjackets vormden eind jaren 70 de back-upband van gitarist Robben Ford. Ze namen hun eerste album samen op in 1980. Kort daarna besloot Ford echter uit elkaar te gaan en een andere muzikale richting in te slaan. Als gevolg hiervan werden de moderne Yellowjackets gevormd en hebben zij bekendheid verworven en behouden als een van de meest invloedrijke en geliefde jazzgroepen. De band bestaat momenteel uit oprichter Russell Ferrante (keys), oudgedienden Bob Mintzer (sax), William Kennedy (drums) en Dane Alderson (bass).

Support: Wojtek Justyna TreeOh!
De Poolse gitarist Wojtek Justyna staat bekend om een eigen geluid, creativiteit en veelzijdigheid. Hij studeerde 9 jaar klassieke muziek en raakte tevens geïnspireerd door rock en blues. Momenteel woont hij in Den Haag en leidt hij de Wojtek Justyna TreeOh! Deze band verkent en combineert de energie van funk-jazz met de veelzijdigheid van wereldmuziek.
https://www.youtube.com/user/yusstyna

Deel dit evenement