#

ProgDreams X - dag 2

3-daags festival


Op 7, 8 en 9 april 2023 vindt de 10e editie van het ProgDreams Festival in Poppodium Boerderij plaats. Op deze 10e editie zul je weer verrast worden door pareltjes uit de prog scene, zowel nieuw talent als gevestigde namen. Laat de voorpret alvast beginnen en koop nu (voordelig) je Early Bird Weekendtickets!

Vandaag:
SOLSTICE  //  TONY PATTERSON & DOUG MELBOURNE  //  JADIS  //  EBONY BUCKLE  //  FOR ABSENT FRIENDS

Vrijdag:
LAZULI  //  SUPERSISTER PROJEKT
Ga naar vrijdag

Zondag:
ICEFISH ft. VIRGIL DONATI  //  RANESTRANE  //  KYROS  //  YUVAL RON
Ga naar zondag

Luister alvast naar de ProgDreams X Playlist

Wijzigingen voorbehouden.
Er kunnen geen rechten aan line up en tijdschema worden ontleend

 • Solstice

  Deze prog rock band onder leiding van gitarist Andy Glass wordt groot tijdens de jaren ‘80 en ‘90. Solstice vermengt melodische prog met overtones uit jazz, folk, pop en wereldmuziek. Het laatste album Sia klinkt als een band die zijn ware stem heeft gevonden. Mede dankzij de nieuwe zangeres Jess Holland die met haar heldere en prachtige geluid soul en magie in de nummers brengt.

 • Tony Patterson & Doug Melbourne

  Zanger en multi-instrumentalist Tony Patterson en toetsenist Doug Melbourne kun je kennen van de Genesis-tribute band ReGenesis. Melbourne werkte mee aan enkele projecten van Patterson, die op zijn beurt weer meespeelde op albums van Nick Magnus en John Hackett. De samenwerking tussen deze twee muzikanten leidde tot een eerste album in 2019 en onlangs verscheen hun tweede album Before Dawn waarop zij niet alleen de klassieke prog, maar ook een moderner en fris geluid brengen.

 • Jadis

  De Britse progressieve rockformatie Jadis werd in de jaren ‘80 opgericht door zanger/gitarist Gary Chandler en verwierf bekendheid doordat zij in het voorprogramma van IQ en Marillion stonden. Jadis heeft in de loop der jaren hun karakteristieke sound weten te behouden mede door het herkenbare geluid van Martin Orford op toetsen en het gitaarspel van Chandler, dat een unieke combinatie vormt.

 • Ebony Buckle

  Storytelling through music. Dat is wat de in Londen gevestigde singer-songwriter Ebony Buckle doet. Haar muziek overstijgt namelijk melodieën en worden verhalen vol magie en symboliek. Haar debuutalbum Disco Lasers is een hypnotiserende muzikale caleidoscoop. Buckle doet denken aan Regina Spektor, Imogen Heap en Kate Bush; sterke vrouwelijke artiesten die hun eigen weg hebben gevonden in de muziekindustrie.

 • For Absent Friends

  For Absent Friends leden Ed, Edwin en Hans speelden met twee extra muzikanten in de jaren 2010 de theatershow ‘Story of Genesis’. Deze hernieuwde kennismaking met de progressieve rockmuziek inspireerden de mannen! Nieuw origineel materiaal dook op tijdens de repetities. De afgelopen jaren werd er geschreven en opgenomen dus FAF is weer klaar om het podium op te gaan.

Deel dit evenement