#

ProgDreams X - dag 2

3-daags festival met Millenium en Solstice


Op 7, 8 en 9 april 2023 vindt de 10e editie van het ProgDreams Festival in Poppodium Boerderij plaats. Op deze 10e editie zul je weer verrast worden door pareltjes uit de prog scene, zowel nieuw talent als gevestigde namen. Selecteer je dag- of weekendticket!

VANDAAG
14:30 Zaal open
15:30 - 16:15 For Absent Friends
16:30 - 17:15 Ebony Buckle
18:30 - 19:45 Karfagen & Sunchild (Antony Kalugin)
20:15 - 21:30 Millenium
22:00 - 23:30 Solstice

VRIJDAG
19:00 Zaal open
20:00 - 21:30 Supersister Projekt
22:00 - 23:30 Lazuli
Ga naar vrijdag

ZONDAG
14:30 Zaal open
15:00 - 16:00 Yuval Ron
16:30 - 17:30 Kyros
18.45 - 19.45 Ranestrane    
20:15 - 21:15 Galaxy                                             
21:45 - 23:15 Icefish
Ga naar zondag

Luister alvast naar de ProgDreams X Playlist

Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan line up en tijdschema worden ontleend.

 • Solstice

  Deze prog rock band onder leiding van gitarist Andy Glass wordt groot tijdens de jaren ‘80 en ‘90. Solstice vermengt melodische prog met overtones uit jazz, folk, pop en wereldmuziek. Het laatste album Sia klinkt als een band die zijn ware stem heeft gevonden. Mede dankzij de nieuwe zangeres Jess Holland die met haar heldere en prachtige geluid soul en magie in de nummers brengt.

 • Millenium

  Dit wordt het eerste optreden dat Millenium geeft in Nederland. Deze Poolse formatie  draait al weer twintig jaar mee in de neo-prog. Ze staan bekend om hun sterke melodieën, pakkende refreinen, mooie toetsenpartijen en doorklievende gitaarsolo’s. De band heeft inmiddels al een flink aantal albums uitgebracht en onlangs verscheen het nieuwe werkstuk, met als titel: “Tales From Imaginary Movies”

  De bezetting bestaat uit: Grzegorz Bauer: drums en percussie, Ryszard Kramarski: toetsen, akoestische gitaar, David Lewandowski: zang, Piotr Plonka: gitaar en Krzysztof Wyrwa: basgitaar

 • Ebony Buckle

  Storytelling through music. Dat is wat de in Londen gevestigde singer-songwriter Ebony Buckle doet. Haar muziek overstijgt namelijk melodieën en worden verhalen vol magie en symboliek. Haar debuutalbum Disco Lasers is een hypnotiserende muzikale caleidoscoop. Buckle doet denken aan Regina Spektor, Imogen Heap en Kate Bush; sterke vrouwelijke artiesten die hun eigen weg hebben gevonden in de muziekindustrie.

 • For Absent Friends

  For Absent Friends leden Ed, Edwin en Hans speelden met twee extra muzikanten in de jaren 2010 de theatershow ‘Story of Genesis’. Deze hernieuwde kennismaking met de progressieve rockmuziek inspireerden de mannen! Nieuw origineel materiaal dook op tijdens de repetities. De afgelopen jaren werd er geschreven en opgenomen dus FAF is weer klaar om het podium op te gaan.

 • Karfagen & Sunchild (Antony Kalugin)

  Karfagen & Sunchild zijn bekende Oekraïense artrockprojecten onder leiding van de getalenteerde componist en multi-instrumentalist Antony Kalugin. Hij maakt muziek voor fans van symfonische kunst & progressieve rock met jazz en alternatieve rockelementen.

  Karfagen is een hoofdzakelijk instrumentale band die gebruik maakt van keyboards, gitaren, klassieke en etnische instrumenten, zoals hobo, fagot, accordeon, viool, cello, fluit en saxofoon. 
  Sunchild maakt liedjes in neoprogressieve rockstijl  waarbij de zang een grote rol speelt. 

  In deze donkere tijd voor Oekraïne en de hele wereld zijn Karfagen & Sunchild gewillige gasten voor veel verschillende Europese festivals en brengen ze "Message for Peace" voor alle fans en volgers van artrockmuziek. 

Deel dit evenement